Start Välkommen Om mig Genealogi Spretsidor Feedback

Jobb
Intressen
Fotogalleri


Lite CV-basics


Jag heter Tom Dahlstedt, född bohusläning 1941 och uppvuxen i
Göta Älvdal (på ”rätt sida älva’!”), som äldste son av två till Lillie och Gunnar Dahlstedt. Mer släktskapsförhållanden hittar du här.

Är pensionerad (1997) överstelöjtnant, därefter reservofficer och egen företagare, som jobbat med uppdragsutbildning, tekniska fältförsök mm. Under några år körde jag långtradare som extrachaufför åt Olssons Åkeri i Skövde. Numera försöker jag anpassa livet till en mera "tillbakalutad" pensionärstillvaro.

Under mina 32 år som officer var jag bland annat pluton- och kompanichef vid P4 i Skövde, tekniklärare, försöksledare och utvecklingschef, kurs-, avdelnings- och utbildningschef vid Pansartruppernas Stridsskola i Skövde, grundutbildningsbataljonschef vid P2 i Hässleholm, chef för Arméns motorskola (MotorS) i Strängnäs, handläggare av utbildningsprojekt vid Högkvarteret samt utbildningschef vid och senast ställföreträdande chef för Arméns Stridsskola Syd. Den längsta (och intressantaste) krigsplaceringen var som pansarbataljonschef i Skaraborgsbrigaden.

Sedan jag i trettioårsåldern snubblade in i den fackliga verksamheten på min dåvarande arbetsplats har jag ägnat mig rätt mycket åt olika slag av föreningsliv (fack-, jaktvårds-, byalags- och bygdegårdsföreningar). Som pensionär har jag efterhand lyckats vrida mig ur dessa åtaganden.

Pensionärslivet har inneburit konsultverksamhet med trafiksäkerhetsarbete, tekniska fältförsök (ISA), inhopp som långtradarchaufför, släktforskning och en hel del pyssel med hemsida, webb, foto och IT i allmänhet.

Jag är rotarian och medlem i Skara Borgen RK sedan 1991.

Jag är gift sedan 1965 med Marianne, vi har två söner, Thomas f 74 och Mats f 76. Marianne och jag har, hela tiden sedan vi gifte oss, bott i Skaraborg (Axvall, Norra Lundby, Eggby och – numera – Skövde). Är farfar till  tre gossar och en tjej födda 2011 - 2013. Barnbarn är grädden på livets mos...

Övrig verksamhet, inriktning, förmågor och intressen framgår till stor del om du surfar runt lite på denna webbplats

Svagheter? Jodå, men dom avslöjas i så fall bara oavsiktligt på dessa sidor...

Jag finns på Facebook och Twitter.

 


©Tom Dahlstedt i cyberspace sedan 2003. Sidan uppdaterad söndag 29 juli 2018.